Vijesti

U OŠ Marko Marulić je sve spremno za produženi boravak

U OŠ Marka Marulića i ove školske godine 2021./2022. u Sinju se provodi program produženog boravka za učenike 1. razreda osnovnih škola. Bivši prvi razred prelazi u drugi i sada postoje dva razredna odjeljenja ovog tipa.

Za informacije i trenutno stanje smo pitali v.d. ravnatelja škole Marka Križanaca, koji nas je informirao da se za prvi razred produženog boravka javilo više djece nego što smo mogli primiti i da je program produženog boravka u školi Marko Marulić opravdao svoje pokretanje. Svakako bi trebalo da i druge škole tamo gdje je to moguće krenu s produženim boravkom jer dok smo prošle godine muku mučili da imamo dovoljan broj učenika, ove godine imamo problem da se nisu svi upisali, a zahtjevi i potrebe roditelja za produženi boravak će vjerojatno biti sve veći.

Županija je odlukom župana Bobana financirala kompletno uređenje i opremanje učionice gdje je doslovno sve novo, podna obloga, klupe, stolice, interaktivna ploča, ormari, kuhinjski pribor za obroke…

Grad Sinj i gradonačelnik Bulj s ravnateljicom vrtića Nediljkom Dolić su pomogli u organiziranju da i dalje osnovni obrok, ručak ide iz vrtića Bili cvitak i tako osigurali kvalitetu i sigurnost prehrane učenika, ujedno i dalje Grad Sinj prednjači u sufinanciranju paušala od 500,00 kuna mjesečno po djetetu umjesto roditelja, dok ostali gradovi u Županiji sufinanciraju paušal s 350,00 kuna.

  • Sada nam slijede daljnje ulaganje u infrastrukturu škole u Sinju kao i područnih škola. Škola je aplicirala na više projekta i možemo očekivati da ćemo imati uspjeha u privlačenju sredstava za našu školu. Očekujemo povećan angažman svih, posebno učenika, bez obzira na ova ograničavajuća vremena, da podignemo standard u školovanju naše djece – poručuje ravnatelj Križanac.

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button