Kultura

U petak predstava „Trešnja“ u Galeriji Sikirica

U organizaciji Kulturno umjetničkog središta Sinj, u petak (22.3.) s početkom u 20 sati u Galeriji Sikirica gostuje sjajna predstava kazališta Playdrama. Predstava ”Trešnja” nastala je prema istoimenoj kratkoj priči Tanje Mravak. Redateljica je Tamara Damjanović, a uz nju, autorsku i glumačku postavu čine Sara Ivelić, Davor Pavić, Petra Kovačević i mlada sinjska glumica Katarina Romac.

”Trešnja” je intimna ispovijest jedne obitelji koja duhovito, ali pronicljivo oslikava svijet Dalmatinske zagore razapet između općeprihvaćenog patrijarhata i selektivnog razumijevanja za žensku emancipaciju. Majka Marija, koja je nakon smrti supruga postala glava obitelji, živote svojih kćerki promatra iz tradicionalne perspektive naših djedova i baka, ali svoj vlastiti život, napose ljubavni, ”uređuje” puno liberalnije i u život s lakoćom uvodi novog muškarca kojega je upoznala preko oglasnika. ”Trešnja” je priča o jednoj obitelji, ali i o malim, ljudskim i intimnim svjetovima koji se lome u potrazi za individualnom srećom i potrebi da se istovremeno udovolji očekivanjima okoline i svojih bližnjih. Na kraju priče nitko ne ostaje neozlijeđen…

Broj ulaznica za predstavu je ograničen, a po cijeni od 30,00 kuna možete ih kupiti svakog radnog dana u Galeriji Sikirica od 9 do 12 sati.

Povezani članci

Back to top button