Vijesti

U pogonu prvi pametni pješački prijelaz u Sinju

Napokon je u Sinju stavljen u pogon prvi pametni i sigurni pješački prijelaz koji su novi inovativni sustav rasvjete i signalizacije kojem je osnovna funkcija zaštita sigurnosti pješaka. Postavljen je u ulici Miljenka Buljana koja je već duže vrijeme predstavlja ugrozu za sve sudionike u prometu u tom dijelu Sinja. Ujedno je nedavno na tom raskrižju promijenjena i tri rasvjetna tijela sa led rasvjetom kako bi se povećala opća vidljivost na tom raskrižju.

Glavna zadaća pametnog pješačkog prijelaza je poboljšati svijest sudionika u prometu koji se nalaze u blizini i obavijestiti sudionike u prometu o mogućoj prometnoj opasnosti. Pametni pjašački prijelaz koristi LED svjetla postavljena ispod znaka za pješački prijelaz i obavještava vozača na pješaka koji želi prijeći cestu.

Postavljanje pametnih pješačkih prijelaza izričito doprinosi sigurnosti pješaka u prometu. Dodatno je postavljena i prije samog pješačkog prijelaza označeno crvenom bojom posebna površina u duljini od nekoliko metara koja je izrazito “oštra” i pridonosi da se skrati kočiona putanja vozila ukoliko bi došlo do ugrožavanja putnika.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Nema sriće bez OBILATIH LEŽEĆIH POLICAJACA,I TO ŠTA OBILAILATIJIH PA NEKA VOZE BRZO !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button