Vijesti

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj obilježen Dan policije

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj jučer je svečano obilježen Dan policije i policijske kapelanije Svetog Mihovila Arkanđela.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca na gradskom groblju Lovrinac, gdje je načelnik Policijske uprave Slobodan Marendić, zajedno sa zamjenikom načelnika Markom Srdarevićem,  zapovjednikom Specijalne jedinice policije Split Antom Vugdelijom, te načelnicom i načelnicima Sektora, položio vijence i svijeće kod Središnjeg križa, na Groblju hrvatskih branitelja, kao i na grobove svih preminulih policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske, sahranjenih na Lovrincu. Vijenci i svijeće položeni su i ispred centralnog spomenika poginulim policijskim službenicima u zgradi sjedišta PU splitsko-dalmatinske.

U crkvi Svetog Josipa zatim je održano misno slavlje, uz policijske kapelane don Darka Poljaka, don Marka Trogrlića i don Hrvoja Relju, te vojne kapelane fra Jozu Mravak i don Branimira Projića.

Obilježavanje Dana policije nastavilo se svečanom akademijom, održanom u prostoru Vile Dalmacije u Splitu, gdje se nazočnima prigodno obratio načelnik Slobodan Marendić, kao i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Ceremoniji polaganja vijenaca, svetoj misi i svečanoj akademiji, osim rukovoditelja i djelatnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, policijskih postaja i Specijalne jedinice policije, nazočili su i članovi obitelji poginulih i umrlih policijskih službenika ove Policijske uprave, te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, gradova i općina s područja županije, doajen i članovi konzularnog zbora u Splitu, kao i predstavnici raznih udruga i institucija s kojima PU splitsko-dalmatinska svakodnevno surađuje.

Na svečanoj akademiji načelnik Policijske uprave dodijelio je zahvalnice policijskim i državnim službenicama i službenicima, koji su se u protekloj godini istaknuli svojim radom i zalaganjem, te na takav način pokazali pozitivan primjer drugim kolegama i dali svoj doprinos u podizanju ugleda policije u cjelini. Zahvalnice je uručio i vanjskim suradnicima, u ime dugogodišnje uspješne suradnje. Ovom prilikom doajen Konzularnog zbora u Splitu Slobodan Aničić uručio je prigodne poklone načelnicima Postaje pomorske policije Split i Postaje aerodromske policije Resnik, kao zahvalu za uspješnu suradnju i pomoć tijekom turističke sezone.

Povezani članci

Back to top button