Crna kronika

U prekršajnom postupku trajno oduzet automobil kao opomena ostalim vozačima

U prekršajnom postupku donesena odluka o trajnom oduzimanju vozila

U prekršajnom postupku kojeg je pred sudom pokrenula Policijska postaja Makarska, sud je uz odluku o krivnji i sankciji za počinjenje prometne prekršaja, donio odluku da se od d 52-godišnjeg muškarca trajno oduzme osobno vozilo. Naime, 11. svibnja 2023.godine policijski službenici Policijske postaje Makarska zaustavili su 52-godišnjeg vozača za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja većeg broja teških prometnih prekršaja i to upravljao navedenim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje bilo koje kategorije, na zahtjev policijskih službenika odbio se podvrgnuti ispitivanju pomoću odgovarajućeg sredstva ili uređaja ili liječničkom pregledu, odnosu uzimanju krvi ili krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti droge u organizmu. Nadalje, upravljao je vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, te nije obnovio policu osiguranja od automobilske odgovornosti.

Policijski službenici su 52-godišnjaku privremeno oduzeli osobno vozilo, a nakon dovršenog istraživanja uz optužni prijedlog odveden je na sud, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

U prekršajnom postupku utvrđena je odgovornost okrivljenika za počinjenje prometnih prekršaja,  izrečena mu je kazna zatvora i novčana kazna u visini 923, 61 €, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja osobnim vozilom „B“ u trajanju od 24 mjeseca, te je sud odlučio da se od okrivljenika trajno u oduzme osobno vozilo.

Sud je prilikom donošenja odluke uzeo u obzir da se u konkretnom radi o recidivistu koji je već do sada do sada sankcioniran za počinjenje najtežih prometnih prekršaja

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button