Crna kronika

U sinjskoj gradskoj tvrtki Kamičak pronađen Kalašnjikov – direktorica “Suočena sam s prijetnjama smrću”

Prije gotovo dva tjedna u skladišnoj prostoriji objekta kojeg koristi komunalna tvrtka Kamičak u Sinju pronađen je – Kalašnjikov! Već činjenica da su automatsku pušku s pripadajućim streljivom pronašle spremačice – nota bene, oružje je pronađeno u petak, dan prije teških zločina u Šibeniku i Vodicama koje je počinjeno Kalašnjikovim – na mjestu koje nije posebno nedostupno, dapače, već je dovoljno zastrašujuća, no cijela priča poprima još ozbiljnije konture nakon razgovora s direktoricom Kamička… prenosi dalmacija danas.

Direktorica: Odmah sam pozvala policiju

– Istina je, čistačice su me taj dan obavijestile kako su pronašle takav tip oružja sa streljivom. Odmah sam pozvala policiju, njihovi djelatnici su izuzeli oružje te je obrada, koliko znam, još uvijek u tijeku. Međutim, naknadnim razgovorima sa zaposlenicima sam otkrila da je činjenica da se u toj skladišnoj prostoriji, koja je na istom katu s ostalim uredima, ta automatska puška nalazi već nekoliko godina!

Navodno je jedan od zaposlenika već pronašao te obavijestio nadležne, no ništa se nije poduzelo… – kaže nam Marina Cvitković, koja je posljednjih godinu dana na mjestu direktorice ove sinjske komunalne tvrtke u čijoj nadležnosti su parkirališta u Sinju, ali i tri važna objekta – bazeni, hipodrom te Interaktivni edukacijski centar Alke.

“Suočena sam s prijetnjama smrću”

– Najstrašnija mi je ta informacija kako se za pušku u toj prostoriji znalo odranije te je moglo znati još ljudi. To mi je posebno zabrinjavajuće s obzirom na to da sam od početka mandata na ovoj funkciji, umjesto da se bavim svojim poslom i vizijama kako unaprijediti tvrtku, suočena doslovno s prijetnjama smrću…. Zbog toga je podignuta optužnica, taj zaposlenik je dobio izvanredni otkaz te ima zabranu približavanja i uznemiravanja. A kada se otkrilo da je puste godine Kalašnjikov de facto tu u firmi, dostupan, tek onda mi svašta prođe kroz glavu. – šokirana je direktorica Cvitković.

Policija potvrdila slučaj

Iz splitske PU su nam potvrdili da je pronađeno oružje, no s njihove strane još nije završena obrada slučaja. ‘Policijski službenici Policijske postaje Sinj zaprimili su krajem siječnja ove godine dojavu o pronalasku automatske puške u skladišnim prostorijama u Sinju.

Utvrđeno je kako su ranijih godina prostorije koristile javne službe i udruge. O svim utvrđenim saznanjima i okolnostima pronalaska oružja nadležnom Državnom odvjetništvu će biti proslijeđeno posebno izvješće.’

Povezani članci

Back to top button