Vijesti

U Sinju božićnice za umirovljenike, nezaposlene, korisnike nacionalne naknade, starije od 65 godina, roditelje – njegovatelje i njegovatelje

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj donio je Zaključak o podjeli božićnica umirovljenicima, nezaposlenim osobama, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe, osobama starijim od 65. godina bez ikakvih primanja, roditeljima-njegovateljima i njegovateljima s prebivalištem na području Grada Sinja za 2022. godinu.

To je još jedna u nizu socijalnih mjera sinjskog Gradonačelnika kojima se nastoji osigurati bolji životni standard svim građanima, a iznos božićnice, ovisno o primanjima i socijalnom statusu, iznosi 300 ili 400 kuna.

Ove godine gradonačelnik Bulj  uveo je novine pri raspodjeli sredstava za božićnice i to tako da je obuhvatio veći broj korisnika, ali i uvrstio čak tri nove kategorije građana.

Novine se odnose korisnike nacionalne naknade za starije osobe, osobe starije od 65. godina bez ikakvih primanja, roditelje – njegovatelje i njegovatelje s prebivalištem na području Grada Sinj. Gradonačelnik Bulj povisio je i cenzus za umirovljenike sa 2.000,00 kn na 2.500,00 kn.

Tako će osobe sa sinjskog područja starije od 65. godina, koji nemaju nikakva primanja, odnosno koji nisu korisnici mirovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i nisu korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb – Ispostave Sinj imati pravo na božićnicu od 400,00 kn kao i  roditelji – njegovatelji i njegovatelji koji će svoj status dokazati prilaganjem dokaza o prebivalištu i rješenja o statusu njegovatelja nadležnog tijela.

Grad Sinj  financirat će podjelu božićnica umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Sinja čija mirovinska primanja ne prelaze iznos od 2.500,00 kuna. Ova kategorija građana podijeljena je u dvije skupine i to: umirovljenici čija primanja ne prelaze iznos od 2.000,00 kuna, čija će božićnica iznositi 400 kuna, i umirovljenici čija primanja iznose 2.000,00 do 2.500,00 kuna, čija će božićnica biti 400,00 kn.

Ova pomoć ostvarivat će se uz obvezno prilaganje dokaza o prebivalištu i potvrde o iznosu mirovine isplaćene za studeni ili prosinac 2022. godine.

Božićnice za nezaposlene osobe koji su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Ispostave Sinj bit će 400,00 kuna po osobi.

Ova pomoć ostvarivat će se uz obvezno prilaganje dokaza o prebivalištu i potvrde o nezaposlenosti ne starije od 8 (osam) dana od dana preuzimanja božićnice, a s najkasnije zaključno s 20. prosinca 2022. godine.

Grad Sinj izvjestit će javnost o početku podjele božićnica u Gradu Sinju.

Povezani članci

Back to top button