Crna kronika

U Sinju metalnom šipkom i kosirom napao policajca

Policijski službenici Policijske postaje Sinj proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom kod kojeg su u petak nešto prije ponoći djelatnici Interventne jedinice policije pronašli drogu. Naime, tijekom postupanja djelatnika Interventne jedinice policije zaustavljeno je osobno vozilo Renault Clio, splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao spomenuti 36-godišnjak. Na traženje dokumenata odmah je počeo vikati i vrijeđati dok je izlaskom iz vozila metalnom šipkom u predjelu glave udario jednog policijskog službenika. U daljnjem napadu na službenike spriječen je korištenjem spreja s nadražujućom tvari, no kako je nastavio s aktivnim otporom i napadom svladan je uz korištenje sredstava prisile i priveden u službene prostorije. Tijekom postupanja pronađena je vrećica sa 60,4g amfetamina, te građevinska šipka, lijevani metalni nož, kosir i kovani metalni lanac s 12 karika. Nakon provedenog istraživanja protiv 36-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi i kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je jučer predan pritvorskom nadzorniku. Policijskom službeniku je utvrđena lakša tjelesna ozljeda.

 

Na ulici zatečeni s drogom

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom. Naime, spomenutog su policijski službenici u četvrtak tijekom večeri na ulici u Trogiru zatekli s 7,6 g amfetamina i 12,2 g marihuane. Odmah je uhićen dok je u sklopu istraživanja obavljena i pretraga stana kojeg koristi na širem trogirskom području kada je pronađeno još 42 g marihuane, 12,4 g amfetamina i 2 digitalne vage za precizno mjerenje. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan je pritvorskom nadzorniku.

U petak poslijepodne u Splitu, policijski službenici Službe kriminaliteta droga, u preprodaji heroina zatekli su 56-godišnjakinju.  Spomenuta je 49-godišnjaku prodala piz heroina ukupne težine 0,7 g za novčani iznos od 200 kuna. Odmah je uhićena i u sklopu istraživanja je obavljena pretraga stana kojeg u Splitu koristi te je pronađeno 5 g heroina i novac. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predana je pritvorskom nadzorniku. Protiv 49-godišnjaka je podnijet Optužni prijedlog sukladno čl.3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 508 prekršaja od čega izdvajamo 63 za alkohol, 115 za prekoračenje  brzine, 90 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 31 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 5 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 zbog zabrane upravljanja i 8 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirano je 14 prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su lakše i jedna je teže ozlijeđena.

Povezani članci

1 Komentar

Back to top button