Vijesti

U Sinju obilježen Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnica vojno-redarstvene akacije „Oluja“

Danas je u Sinju polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno obilježena 27. obljetnica vojno-redarstvene akcije „OLUJA“ – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Tom prigodom zapaljene su svijeće i položeni vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Vijence su položili zamjenik gradonačelnika Sinja Denis Bobeta i predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić s predstavnicima Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici gradskih organizacija MOST-a, HDZ-A, SDP-a, te predstavnici Viteškog alkarskog društva. Nakon što je Gradska glazba Sinj intonirala hrvatsku himnu, minutom šutnje je odana počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima, kao i svima preminulima koji su dali svoj doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Molitvu odrješenja za sve poginule i preminule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i sve preminule koji su dali doprinos stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske predvodio je župnik fra Antonio Mravak. Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu nakon čega se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske održala Sveta misa zahvalnica za Domovinu, kao i sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

Istog dana ispred biste Gojka Šuška na istoimenom trgu vijence su položili zamjenik gradonačelnika Sinja Denis Bobeta, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić i predstavnica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine Dragica Hrgović.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button