Vijesti

U Sinju obilježen Dan zajedništva, ponosa i sreće

www.sinj.hr

Kao i diljem cijele Hrvatske, u Sinju je sinoć obilježen prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće, kojim je proslavljena obljetnica veličanstvenog dočeka svjetskih nogometnih doprvaka iz Rusije.
Ovu inicijativu pokrenuli su uz izbornika Zlatka Dalića, Organizatori bez granica, Grad Vukovar i tamošnja Turistička zajednica. Sinjska fešta održana je na Trgu Kralja Tomislava, na popularnoj Pijaci. Glazbenoj večeri prethodio je mimohod članova Udruge PKD Gaj Laberije koji su okupljenima dočarali nogometni susret iz davnih vremena Delmata i Rimljana. Ovim i ostalim aktivnostima udruga stalno podsjeća na Stellu dječaka s loptom, Gaja Laberija, arheološkim dokazom da je upravo Cetinska krajina svjetska kolijevka nogometa.
Glazbeni dio programa otvorila je grupa Uzbuna sa svojim gostom Matom Grgatom, koji je oduševio brojne posjetitelje. U svom prepoznatljivom glazbenom izričaju na Pijaci se s nekoliko pjesama, uključujući Žankovu ‘Cetinu’ u blues verziji, predstavila grupa Ozon. Cijela ova sinjska fešta protekla je u znaku besplatne podjele uštipaka i besplatnom pivu. Organizator manifestacije je Grad Sinj i Turistička zajednica grada Sinja.

Povezani članci

Back to top button