Vijesti

U Sinju održana preventivna akcija „Poštujte naše znakove“

U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, jučer je u kino-dvorani u Gradu Sinju, u izvedbi Max teatra, održana kazališna predstava i edukacija najmlađih na temu „Poštujte naše znakove“.

Program je pripremljen u  zajedničkoj  organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije, Odjela prevencije PU splitsko-dalmatinske i Policijske postaje Sinj, u suradnji s Gradom Sinjom i osnovnim školama  s područja Grada Sinja.

U interakciji, kroz edukaciju  i program predstave, djeci je prezentirana uloga policije kao njihovog prijatelja pomagača,  te su uz  aktivno sudjelovanje  i ponavljanje učili  o sigurnom sudjelovanju u prometu. U cilju razvijanja prometne kulture i podizanja sigurnosti najmlađih sudionika, odnosno smanjenja mogućnosti njihovog stradavanja u prometu, učili su o prometnim znakovima, te su im  prezentirana osnovna pravila ponašanja u prometu.

Programu je prisustvovalo  gotovo 300 učenika osnovnih škola Ivana Lovrića, Marka Marulića i Fra Pavla Vučkovića iz Sinja, kojima je nakon  programa edukacije na postavljenim info pultovima prezentiran i  podijeljen informativni/promotivni  materijal, te su mogli razgledati izloženu policijsku opremu i  isprobati  „pijane naočale“.

Preventivna akcija „Poštujte  naše znakove“ prepoznatljiva je  i učinkovita akcija, u sklopu koje svake godine  Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s partnerima, sukladno smjernicama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, provodi preventivne i edukativne aktivnosti,  s ciljem podizanja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu, ali i senzibilizacije šire javnosti na važnost zaštite djece u prometu!

Povezani članci

Back to top button