Vijesti

U Sinju održano 11. Regionalno prvenstvo Dalmacije u mažoret plesu i Twirlingu

U subotu 26.6 u Sinju je održano 11. Regionalno prvenstvo Dalmacije u mažoret plesu i Twirlingu, na kojem su uz domaćine natjecanja Sinjske mažoretkinje i twirlerice, natjecale i mažoretkinje i twirlerice iz Kaštela, Solina i Splita.

Natjecanje je se odvijalo u dva dijela, u prvom dijelu natjecale su se mlađe dobne skupine, a u drugom starije dobne skupine.

Natjecanje je za sve bilo i više nego emotivno zbog činjenice da je ovo prvo natjecanje za sve nas, nakon više od godinu i pol dana pauze. Nažalost velik broj klubova iz Dalmacije nije bio ni prijavljen zbog  neadekvatnih uvjeta i nemogućnosti treniranja tijekom korona krize.

Koliko je ovo natjecanje značilo svim natjecateljicama najbolje se vidjelo na njihovim sretnim i nasmiješenim licima, jer konačno su mogle pokazati ispred sudaca i publike sve ono što su marljivo stvarale sa svojim trenerima u proteklom razdoblju, u razno raznim, a samo ne normalnim uvjetima, što je mnogobrojna publika prepoznala i nagradila svaki nastup gromoglasnim pljeskom.

Ovo natjecanje je ujedno bila i uvertira za Državno prvenstvo u mažoret plesu i Twirlingu koje će se održati u Kaštelima od 03.09. do 05.09.2021.

Prilikom svečanog zatvaranja prvog dijela natjecanja okupljenima su se obratili gradonačelnik grada Sinja gospodin Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta, koji su dali podršku i pohvalu ovom događaju i zaželi dobrodošlicu gostima u grad Sinj i obećali daljnju potporu grada Sinja Sinjskim mažoretkinja i Twirling klubu Sinj, od čega im se od srca zahvaljujemo.

U pauzi prije proglašenja pobjednika mlađih dobnih skupina nastupale su dvije skupine novoupisanih Sinjskih mažoretkinja, kojima je ovo bio prvi nastup, nakon samo tri mjeseca treniranja.

Sinjske mažoretkinje na natjecanju su osvojile ukupno 18 medalja od čega je 10 zlatnih, 4 srebrene i 4 brončane.

Zlato su osvojile u kategorijama:

Exhibition od 6 do 8 godina

Tradicionalni mažoret ples od 8 do 10 godina

Tradicionalni mažoret ples 12+

Exhibition kadeti

Tradicionalni mažoret ples kadeti

Solo s rekvizitima kadeti mlađi – Lara  Ljubas

Solo propisni twirling kadeti – Ana Marunica

Freestyle juniori B – Lucija Tomašević

Duo Twirling juniori – Lana Silić i Sara Poljak

Par Freestyle – Lana Mandac i Petra Mandac

Srebro su osvojile u kategorijama:

Tradicionalni mažoret ples od 10 do 12 godina

Exhibition juniori

Solo s rekvizitima – Kristina Birko

Solo twirling juniori – Indi Rogošić

Broncu su osvojile u kategorijama

Tradicionalni mažoret plesu juniori

Solo propisani twirling kadeti mlađi Kristina Birko

Solo propisani twirling kadeti Anđelina Runje

Solo propisani juniori Ejla Ivkovića

” Ovim putem čestitamo svim našim mažoretkinjama i trenericama Vesni Samardžić i Tei Pavić, kao i njihovim pomoćnicama Ani i Heleni Buljan na ostvarenim rezultatima, bilo je divno gledati sreću na vašim licima, a i pokoje suze radosnice.

Od svega srca zahvaljujemo se  i svim našim roditeljima na pomoći oko organizacije, a posebno mamama na predivnim slatkim i slanim slasticama za naše cure i naše goste, veliko hvala i našim seniorkama koje su uz trenerice odradile najveći dio posla oko pripreme i organizacije natjecanja, kao i klubu navijača Sinjski maligani koji su nam uvijek na raspolaganju.

Hvala i našim gostima iz Kaštela, Splita i Solina, nadamo se da ste se ugodno osjećali u našem gradu i da ste uživali kao i mi. Veliko hvala i gradu Sinju i gradonačelniku Miru Bulju i dogradonačelniku Denisu Bobeti na podršci kako moralnoj tako i financijskoj, kao i  Cetina Water – Naturalis d.o.o. koja nam je omogućila da svi natjecatelji budu hidratizirani na najbolji mogući način tijekom ovog natjecanja.”

LP Sinjske mažoretkinje.

banner

Povezani članci

1 Komentar

  1. Bravo, neka se grad još više angažira po pitanju prostora koji bi im se stalno stavio na raspolaganje. One su svoje odradile.

Back to top button