Crna kronika

U Sinju pijan izazvao prometnu nesreću – utekao s mjesta događaja

U ponedjeljak, 19. veljače 2024.godine, na području Sinja, dogodila se prometna nesreća, sudar dva osobna vozila nakon čega se jedan od sudionika nakon prometne nesreće udaljio s mjesta događaja.
Policijski službenici su ubrzo pronašli vozača koji se vozilom udaljio s mjesta prometne nesreće, alkotestiran je i utvrđeno je da  se nalazi pod utjecajem alkohola u visini 2,15 g/kg. Muškarac je doveden u službene prostorije i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak pod utjecajem alkohola (čl. 199 ZSPC-a) izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom jer nije držao razmak između vozila u koloni (čl. 109 st.2 u vezi s čl. 293 st.1  ZSPC-a) nakon čega se udaljio se s mjesta događaja prometne nesreće (čl. 176  ZSPC-a) te je dana 20. veljače uz optužni prijedlog doveden na Općinski prekršajni sud.

Obzirom da je 33-godišnjak recidivist, utvrđeno je da postoji bojazan da će okrivljenih nastaviti s činjenjem prekršaja, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button