Crna kronika

U Sinju provalili u vodospremu i otuđili elektroničke uređaje

Provala u vodospremu

U vremenskom periodu 21./23.12.2022.godine u Sinju izvršena je provala u vodospremu odakle su otuđeni razni elektronički uređaji. Na mjestu događaja izvršen je očevid, a procijenjena materijalna šteta iznosi oko 30 tisuća kuna. U tijeku kriminalističko istraživanje.

Policijski bilten SDŽ:

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijetnja, četiri  oštećenja tuđe stvari i požar.

U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih šest s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže, a četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Sumnjiče se za kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi

Dana 24. prosinca 2022. godine oko 02.00 sata zaprimljena je dojava kako je u Splitu ispred noćnog kluba dvojicu muškaraca fizički napalo više osoba. Dolaskom na mjesto događaja zatečena su dvojica 31-godišnjaka s vidljivim ozljedama. Nakon pružene liječničke pomoći jednom 31-godišnjaku su utvrđene teške tjelesne ozljede glave te je zadržan na liječenju, a drugome 31-godišnjaku su utvrđene lakše tjelesne ozljede. Dana 25. prosinca policijski službenici Druge policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe i to nad 20-godišnjakom, 26-godišnjakom, 28-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog sumnje da su fizički napali i ozlijedili spomenutu dvojicu 31-godišnjaka. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sudjelovanje u tučnjavi protiv  20-godišnjaka, 26-godišnjaka, 28-godišnjaka i 33-godišnjaka slijedi podnošenje prijave.

Računalna prijevara

Dana 23. prosinca je u Prvoj policijskoj postaji Split zaprimljena prijava računalne prijevare od strane predstavnika jednog poduzeća. Naime, u mjesecu listopadu su radi nabavke opreme putem elektroničke pošte kontaktirali poduzeće iz inozemstva, te su od istih dobili ponudu na koju su pristali, a nakon toga su s istog maila dobili obavijest da zbog određenih problema uplatu izvrše na drugi broj računa što su i učinili, a na posljetku su utvrdili da se radi o prijevari u kojoj su oštećeni za iznos od oko 60 tisuća kuna.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u prodaji ili kupovini on line vodeći računa o tome kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet  i na članku Internet prijevare.

„Darujmo sigurnost jedni drugima“- evidentirano 68 prekršaja zbog prekoračenje brzine

Proteklog vikenda na području čitave Splitsko-dalmatinske županije policijski službenici su u cilju prevencije negativnih ponašanja u prometu, podizanja razine prometne sigurnosti, ali i sankcioniranja prometnih prekršaja, provodili nadzor i kontrolu prometa na cestama

Evidentirano je ukupno 218 prekršaja od čega izdvajamo 17 za alkohol, 68 za prekoračenje  brzine, 9 za nekorištenje sigurnosnog pojasa, 4 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom i  3 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Zabilježeno je 29 prometnih nesreća od kojih osam s ozlijeđenim osobama u kojima je osam  osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede, a tri osobe teže.

Povezani članci

Back to top button