Sport

U Sinju za vikend Cetina adventure race i Gradski izazov

http://hotspots.net.hr/

Nakon osam besprijekornih i adrenalinskih utrka, klub avanturističkih sportova Cetina Adventure organizira i devetu Cetina Adventure Race! Ove godine pod okriljem misterije, s tajnom lokacijom starta, izgleda staze i rasporeda kontrolnih točaka, još jednom će testirati granice tjelesne i mentalne izdržljivosti natjecatelja.

Natječe se u tri discipline trekking, kajaking i mountain bike
Utrka se sastoji od triju disciplina: trekking, kajaking i mountain bike, uz dodatne zadatke koje će kao bonus izazov biti postavljeni natjecateljima na putu do cilja.

Ljepote krajolika Dalmatinske zagore pokazat će i svoju zahtjevnu stranu, ali će svaki napor bogato nagraditi: kanjoni, strme brdske staze, pitomi šumski proplanci, pritoci i jezera Cetine u svakom slučaju oduzimaju dah.

Staza je duga od 100 do 120 kilometara, mogu sudjelovati muški, ženski i miješani timovi, a vremensko ograničenje za dovršetak utrke je 14 sati. Start utrke je u 7:00 sati. Lokacija održavanja će biti naknadno poslana svim natjecateljima.

Natjecatelje očekuju bogate novčane nagrade. Za prva tri tima je osiguran nagradni fond u vrijednosti od 5 000 kuna.

Za one manje željne ekstremnih pustolovina u divljini prirode, a više urbane, zabavne dinamike, klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure“ organizira i Gradski izazov „Cetina Adventure“ na kojem sudjeluju i cijele obitelji, nema dobnog ograničenja.

Izazov je osmišljen na način da uz pomoć karte i uputa sudionici trebaju pronaći zadane točke po gradu Sinju. Može se otrčati za 30 minuta, a može se i prehodati obiteljski s djecom, u ograničenom vremenu od 2 sata. Svi su pozvani da se zabave i bolje upoznaju grad Alke i Čudotvorne Gospe Sinjske.

Natjecatelji se natječu u tri kategorije: djeca (od 1 – 12 godina sudjeluju s roditeljem, djeca starija od 12 godina sudjeluju sama, ali uz pisani pristanak roditelja potpisan na sam dan utrke), žene i muškarci
Vozi se 1-2 sata. Duljina staze je 8 km. Prijavljeno je 500 natjecatelja. Start i cilj: ispred Doma mladih (Disko klub Piccadilly)

Foto: Ilija Veselica – TZGS

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button