Kultura

U subotu susret povijesnih postrojbi u Sinju

U subotu 20. kolovoza 2022. godine na Trgu kralja Tomislava (Pijaca) s početkom u 11.30 sati održat će se Susret povijesnih postrojbi u sklopu inovativnog turističkog proizvoda udruge PKD Gaj Laberije “Povijesna postrojba Kohorta Delmata Osinium”.

PKD ‘Gaj Laberije’ i s ovim inovativnim turističkim projektom na kome radi tri godine, uz projekte “Dan antike” i “Utakmica Delmata i Rimljana”, pokazuje koliki je potencijal za razvoj inovativnog turističkog proizvoda od kojega će koristi imati cijela lokalna zajednica.

Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u sklopu projekta “Resocijalizacija hrvatskih branitelja kroz kulturu” koji se provodi uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja.

Povijesne postrojbe će oživjeti povijesnu činjenicu te će posjetitelji moći vidjeti kako Dalmati vraćaju legionarskog orla i čast rimskoj legiji, a car svojim potpisom na svitku daje ime Dalmacija ovom području koje ime i danas uživamo od tog momenta.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button