Vijesti

U TIŠ Ruđera Boškovića započelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Jučer je u Tehničkoj i industrijskoj školi Ruđera Boškovića započelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tim su povodom učenici imali priliku poslušati predavavanje vukovarskog branitelja Zlatana Bašića, koji je pri obrani grada dvaput bio ranjen te završio u srpskom logoru, gdje je proveo osam mjeseci.

Na početku su pogledali videozapis koji je Zlatan pripremio za njih, nakon čega im je održao predavanje o svemu što se dogodilo kobne 1991. godine u Vukovaru. Na kraju su učenici postavili niz pitanja, a ovim se putem zahvaljujemo gospodinu Zlatanu, koji je pristao podijeliti s našim učenicima svoje traumatično iskustvo.

U organizaciji ovog događaja sudjelovali su učenici 1. i 2. razreda smjer elektrotehničar, zajedno sa svojom nastavnicom povijesti Sanjom Sarić.

– Dodajmo još da je u okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje izrađen plakat koji krasi hodnik škole. Također, svi učenici naše Škole će večeras sudjelovati u programu koji je organizirao Grad Sinj zajedno s udrugama koje djeluju na prostoru Sinja – kazala nam je ravnateljica Marica Barać.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button