Vijesti

U Trilju konferencija „InoFood Dalmatia 2024″ – umrežavanje za inovacije na području proizvodnje hrane

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas o održavanju konferencije „InoFood Dalmatia 2024“ koja će se održati 17. lipnja 2024. godine u CEKOMu 3LJ, s početkom u 10:00 sati u Gospodarskoj zoni Čaporice, zgrada Poslovno uslužnog centra 3LJ, Ugljane 115C (Trilj).

Konferencija je namijenjena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, malim i srednjim poduzetnicima, znanstveno-istraživačkom sektoru, ali i široj javnosti, a održava se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinanciran je sredstvima iz Programa „Istraživanje, razvoj, inovacije (IRI) Splitsko-dalmatinske županije“ u iznosu 12.142,85 eura, a ostatak troškova projekta snosi Ustanova CEKOM 3LJ uz podršku grada Trilja.

Sudionike konferencije pozdravit će pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić, gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin i ravnateljica Ustanove CEKOM 3LJ Jelena Ružić. Na konferenciji će govoriti dr. sc. Danica Ramljak (Mediteranski institut za istraživanje života, MedILS), Mate Paštar (Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije), doc. dr. sc.  Krunoslav Aladić  (Prehrambeno – tehnološki fakultet Osijek) i mr. sc. Miroslav Žakula (EUCLID d.o.o., Vinkovci).

U okviru konferencije održat će se predstavljanje opreme ustanove CEKOM 3LJ za inovativna rješenja u proizvodnji hrane korištenjem superkritične ekstrakcije, kozmetičkih proizvoda tvrtke Pharmagal d.o.o. i kušanje sireva iz sirane Puđa d.o.o. s dodatkom superkritičnih ekstrakata, a potom je za sudionike organiziran studijski izlet i ručak u Terra Marascae (Katuni – Prpuša).

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz obvezne prijave putem poveznice  https://forms.gle/1hikQ1HaEgn2tPbT8

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button