Vijesti

U Trilju održan seminar stručnog usavršavanja za policijske rukovoditelje

U prostorijama Postaje granične policije Trilj, od 29. listopada do 6. studenog, održan je seminar stručnog usavršavanja policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja, na kojem su sudjelovali načelnici policijskih postaja PU splitsko-dalmatinske, PU dubrovačko-neretvanske, PU zadarske i PU šibensko-kninske.

Program usavršavanja rukovoditelja je izradila Policijska akademija u suradnji s Ravnateljstvom policije, a predavači su bili profesori Visoke policijske škole i policijski službenici Ravnateljstva policije. Nastava se izvodila kroz tri modula: Modul 1 – Operativni menadžment u policiji, Modul 2 – Psihološki aspekti rukovođenja i upravljanja ljudskim potencijalima, te Modul 3 – Normativno uređenje rada policije, EU pravo, temeljna ljudska prava, standardni operativni postupci.

Cilj ovog usavršavanja je stjecanje kompetencija policijskih rukovoditelja za kvalitetno upravljanje policijskom organizacijom, koristeći moderne metode, stilove i tehnike upravljanja i vođenja.

Jučer, 6. studenog, završetku seminara prisustvovao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina, uz načelnika PU splitsko-dalmatinske Dražena Viteza. Glavni ravnatelj policije je u svom obraćanju naveo da su načelnici policijskih postaja ključne osobe u policijskom sustavu zapovijedanja i nositelji posla. Naglasio je kako očekuje od rukovoditelja da svojim aktivnostima i rezultatima promoviraju uspješan rad policije, te da i na taj način povećaju povjerenje građana u policiju, ali i svojim osobnim ponašanjem kontinuirano grade pozitivan imidž policije u javnosti. U odnosu na provedeni seminar naveo je kako će Ravnateljstvo policije u suradnji s Policijskom akademijom kontinuirano usavršavati teme i prilagođavati ih potrebama rukovoditelja.

Na kraju je čestitao svim polaznicima i uručio im uvjerenja o uspješno završenom seminaru.

Povezani članci

Back to top button