Vijesti

U Trilju održana tribina ‘SafetyNet – Bitka za sigurnost’

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s aktivnostima u preventivnom projektu „SafetyNet-Bitka za sigurnost“, u sklopu kojeg projekta se danas, 22. ožujka 2024.godine u Trilju u prostorijama Vatrogasnog održalo informiranje i edukacija vezano uz kibernetičku sigurnost.
Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta. Preventivni projekt provodimo zajedno s našim partnerima Odborom za sigurnost splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju, te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba. Uz pomoć naših partnera izradili smo i informativne materijale s korisnim savjetima za građane. Objavili smo informativni materijali, korisne informacije, opise različitih vrsta prevara i nekoliko negativnih iskustava prevarenih osoba, a sve kako bi osvijestili građane da se računalna prijevara može dogoditi i njima ukoliko ne budu oprezni Također, na informativnom plakatu objavljen je QR code kako bi zainteresirani građani putem mobitela mogli doći do potrebnih informacija. Poruka preventivne akcije „Oprez prije klika!“ jasna je poruka svim građanima kada su na Internetu.

U suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta, će se u Trilju na panel raspravi preventivni projekt predstavnicima Grada Trilja i članovima Vijeća za prevenciju, predstaviti načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, a o sigurnosti na Internetu govoriti će Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije.
Također, policijski službenici prevencije će danas tijekom dana na području Trilja informirati i građane o kibernetičkoj sigurnosti i drugim preventivnim projektima policije, dijeliti informativne materijale i savjetovati građane, koristeći Mobilni preventivni centar policije.

Tribini je nazočio i načelnik Policijske postaje Sinj Mislav Filipović-Grčić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button