Vijesti

UČENICE OŠ IVANA MAŽURANIĆA I OŠ IVANA LOVRIĆA U TOP 5 NA DRŽAVNOJ RAZINI NATJECANJA „ČITANJEM DO ZVIJEZDA“!

Projekt za poticanje čitanja i promociju kulture čitanja – Natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ održava se već 14. godinu zaredom, a cilj projekta je zainteresirati učenike za dodatno čitanje nelektirnih djela; razvijati kod učenika kritičko mišljenje i vještinu samostalnog pronalaženja informacija, potaknuti individualni i timski rad; poticati razvoj kreativnosti…

Natjecanje se provodi u dvije kategorije: ispit znanja iz zadanih knjiga koje povezuje jedna tema i izrade kreativnoga uratka na zadanu temu, a prezentira se usmeno. Na školsko natjecanje prijavljuje se neograničeni broj učenika koji pišu individualni test, a najbolja tri učenika čine ekipu škole na županijskoj i nacionalnoj razini natjecanja.

Na županijskom natjecanju 1. mjesto osvojile su učenice Marija Čaić, Ema Arbanas i Sara Bilić iz OŠ IVANA LOVRIĆA iz Sinja pod vodstvom mentorica Ivone Tabak, Marinele Jenjić i Vesne Samardžić, dok su 2. mjesto osvojile učenice Ana Balajić, Lana Čengija i Lucija Širović iz OŠ IVANA MAŽURANIĆA OBROVAC SINJSKI pod vodstvom mentorica Jelene Zujić i Antonije Mršić.

Tako su učenice Cetinske krajine kao predstavnice Splitsko-dalmatinske županije dobile priliku pokazati sve svoje znanje na nacionalnoj razini Natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ koje se održalo u petak 5. svibnja u Čakovcu.

Organizatori Natjecanja bili su domišljati pa su svi natjecatelji dobili korisnička imena koja su povezana s čitanjem i knjigama koje su ove godine bile zadane. Učenice OŠ IVANA MAŽURANIĆA izvukle su korisničko ime GRIFON (mitsko biće koje je pola lav, a pola orao). Možemo zaključiti da im je ime u potpunosti odgovaralo jer su hrabro kao lav pristupile ispitu te se snažno poput orla vinule do 4. mjesta na državnom natjecanju!

Učenice OŠ IVANA LOVRIĆA krile su se iza korisničkog imena ČITANJE. Zahvaljujući ljubavi prema čitanju i svom znanju, osvojile su 5. mjesto!

Čestitke učenicama iz obje škole i njihovim mentoricama!

Povezani članci

Back to top button