Vijesti

Učenici iz Sisačko-moslavačke županije stigli na ljetovanje u Splitsko-dalmatinsku županiju

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak u utorak su dočekali prvih 450 učenika i učenica četvrtih razreda iz osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom. “Imamo iznimna prošlogodišnja iskustva koja su kroz svoje osjećaje pokazali učenici i njihovi učitelji. To je ono što nas čini sretnim jer možemo pomoći onima kojima je potrebno. Nažalost, ima djece kojima će ovo biti prvi put da će vidjeti more. Sretan sam što će i njima Splitsko-dalmatinska županija omogućiti upoznavanje prirodnih ljepota”, izjavio je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak zahvalio je županu Bobanu na gostoprimstvu. “Djeca će ovdje, baš kao i prošle godine, imati raznovrstan sadržaj. Kupat će se na lijepim plažama, a posjetit će i druge gradove i muzeje”, izjavio je Celjak.

Događaju je nazočio i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić, koji je naglasio kako je ovo plemenit čin dviju županija. “Dokazuje se da ove županije imaju veliko srce. Kolega Boban je i do sada pomogao kad je bilo najteže. Kao jedan od hrvatskih župana i predsjednik Hrvatske zajednice županija čast mi je surađivati s takvim ljudima”, izjavio je Marušić.

Ljiljana je učenica koja je već bila na moru u Splitu, ali je ovaj dolazak ipak poseban. “Sa mnom su sada tu kolege i prijatelji i moja učiteljica i to mi je posebno drago”, rekla je ova učenica četvrtog razreda.

Ljetovanje ukupno oko 900 djece je organizirano u dva ciklusa. Uz odmor i kupanje, učenici će, zajedno sa svojih 50-ak mentora-nastavnika, imati priliku upoznati kulturne i povijesne znamenitosti Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Cilj projekta je poticati suradnju među županijama i pokazati solidarnost s djecom i obiteljima iz potresom pogođenih područja. Uz župane, događaju je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button