Vijesti

Učenici OŠ fra Pavla Vučkovića Sari Jelinčić svečano dodijeljena druga nagrada na državnom literarnom natječaju „Odjeci”

U predivnome ambijentu zagrebačkoga hotela Dubrovnik u petak 26. siječnja održana je završna svečanost dodjela nagrada i priznanja državnoga literarnog natječaja „Odjeci” najuspješnijim učenicima, njihovim mentorima i školama. Nakon što je Povjerenstvo za odabir radova pročitalo stotine osnovnoškolskih uradaka koji su pristigli na natječaj tijekom prošle godine, odabrani su oni najuspješniji koji su s dodjele u svoje domove ponijeli sa sobom vrijedna priznanja i dragocjena iskustva.

Dodijeljene su tri glavne nagrade za najuspješnije literarne uratke, a pritom je veliko priznanje osvojila Sara Jelinčić, učenica 6. a razreda Osnovne škole fra Pavla Vučkovića (mentorica: učiteljica hrvatskoga jezika Matea Sučić) koja je za svoj rad „Tajne tkalačkoga stana” osvojila drugu državnu nagradu. Rad je objavljen i u zborniku „Odjeci” u izdanju Naklade Ljevak koji je na jednome mjestu objedinio najuspjelija literarna ostvarenja iz cijele Republike Hrvatske te time dao podstrek mladim literarnim nadama u budućemu stvaralaštvu. Nagradu su osvojili i mentorica Matea Sučić te Osnovna škola fra Pavla Vučkovića za poticanje literarnoga stvaralaštva. Priznanjem je također nagrađen po jedan literarni uradak iz svake hrvatske županije.

Učenici su na svečanoj dodjeli nagrada i priznanja imali priliku pročitati svoje uratke pred širom publikom, ali i čuti vrijedne komentare uglednih hrvatskih književnika o svome stvaralaštvu te sudjelovati u književnoj raspravi. Svojim su nastupima dirnuli i raznježili publiku pokazavši koliko se ljubavi prema jeziku i lijepih misli krije u dječjoj mašti. Sarin je rad dobio velike pohvale zbog njegovanja tradicije te izrazite emotivnosti i slikovitosti u opisivanju. Svečanost su dodjele nagrada svojom nazočnošću uveličali urednica Zbornika radova Sandra Crnčević te književnici Nada Mihaljević i Mladen Kopjar.

Literarni natječaj „Odjeci” pozitivan je primjer isticanja onoga vrijednoga i dobroga što nam donose učenici naših škola te važnosti prepoznavanja i poticanja učeničke darovitosti i kreativnosti. Riječi su naše sinjske učenice daleko ODJEKnule te se nadamo da će ovaj ogroman uspjeh biti ohrabrenje za daljnje osvajanje književnih vrhova!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button