Vijesti

Učenici OŠ Fra Pavla Vučkovića žele pomoći Zakladi “ŽELIM ŽIVOT”

Dolaskom božićnih i novogodišnjih blagdana nakon dvogodišnje pauze koja je bila zbog epidemioloških mjera učenici Osnovne škole fra Pavla Vučkovića ponovno nastavljaju tradiciju i praksu te organiziraju božični sajam “Djeca djeci”.

Osim što su naši učenici uspješni na školskim i županijskim natjecanjima i postižu odlične rezultate isto tako su uspješni u pokazivanju i razvijanju humanosti, altruizma, solidarnosti i aktivnom pomaganju potrebitima nastavljajući val dobrote koji njegujemo već godinama.

Božićni sajam je humanitarnog karaktera i jako smo ponosni što ove godine skupljeni novac od prodaje dječjih radova odlazi u Zakladu Ana Rukavina “Želim život”. Zaklada Ana Rukavina osnovana je nakon prerane smrti mlade novinarke Ane Rukavine s ciljem proširenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. Zakladi je cilj prikupljanje novca za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i spašavanje života o čemu su naši učenici educirani od strane voditeljice projekta božićnog sajma učiteljice Nađe Ćurković i ostalih učitelja.

Vrijedne i marljive ruke učenika su izrađivale razne božićne ukrase, rukotvorine i ostali nakit najviše se služeći eko materijalima u skladu sa statusom Ekoškole kojoj pripadamo od 2005. dosegnuvši dijamantni status.

“Zahvalni smo svim učenicima, učiteljima , roditeljima koji su doprinijeli da se ovaj sajam realizira nakon dvogodišnje stanke. Svi predmeti koji će biti izloženi na prodaju izrađivali su naši učenici vođeni željom za pomoći jer oni osim znanja i vještina u odgoju i obrazovanju u našoj školi svakodnevno razvijaju humane i plemenite vrline i promoviraju dobrotu u ovo blagdansko vrijeme. Na ovaj način i mi stariji možemo učiti od njih jer nam ovakva djeca garantiraju bolju i svjetliju budućnost” . Istaknuo je v.d .ravnatelja Nikola Vučković.

Božićni sajam održat će se 20. i 21. prosinca 2022. na Trgu Franje Tuđmana (šator) od 9 do 12 sati. U slučaju da se ne prodaju svi ukrasi 22. prosinca 2022. nastavljamo sa sajmom u školskoj sportskoj dvorani . Pozivamo sve naše sugrađane , prolaznike, roditelje, djecu i učenike ostalih škola da posjete naš humanitarni sajam i svojim dobrovoljnim prilogom pomognu Zakladi Ana Rukavina. Ana je napisala : Nikada nije kasno da pokreneno dobru stvar, samo nek se već jednom zakotrlja” . Mi je zakotrljajemo jer ŽELIMO POMOĆI!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button