Ostalo

UČENICI OŠ IVANA MAŽURANIĆA U POSJETU MEDITERANSKOM FESTIVALU KNJIGE

Učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski su u srijedu 28. rujna u pratnji troje učitelja hrvatskoga jezika i knjižničarke posjetili Mediteranski festival knjige u Velikoj dvorani Športskog centra Gripe u Splitu. Ove godine sajam se održava po peti put i drugi je po veličini u Hrvatskoj nakon zagrebačkog Interlibera. Okuplja više od 50 izdavača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. U pet dana, koliko festival traje, posjetitelji mogu uživati u književnim susretima, promocijama novih naslova te sudjelovati u raznim radionicama, ali i kupiti knjige po akcijskim cijenama.

Na najvećem dalmatinskom sajmu knjiga učenici OŠ Ivana Mažuranića obišli su štandove brojnih izdavača i prolistali naslove koji su im privukli pozornost, a neki su učenici kupili knjige koje su im se najviše svidjele. Osim obilaska sajma sudjelovali su i u radionici Kriptografija na kojoj su dešifrirali poruke i tajne kodove. Kako je navedeno na službenim stranicama MFK, tijekom radionice polaznici se kroz prezentaciju upoznaju s prvim primjerima šifriranja poruka i tajnih kodova te s raznim metodama kriptografije. Cilj radionice je da polaznici pri završetku znaju razlikovati i koristiti neke od metoda kriptografije te da usvoje nove pojmove koji se koriste u kriptografiji.

Učenicima je ova radionica bila toliko zanimljiva, da su se zadržali i duže od predviđenog vremena. A mnogi su rekli da će slobodno vrijeme ovog vikenda iskoristiti za povratak na Mediteranski festival knjige s roditeljima. Bolju preporuku za posjet MFK od te nismo mogli dobiti!

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button