TemeVijesti

Učenici OŠ Marko Marulić posjetili Muzej Sinjske Alke

Proteklih dana Muzej Sinjske Alke ugostio je brojne učenike. Prva škola čiji su učenici posjetili Muzej i koji su sudjelovali u osmišljenom programu je Osnovna škola Marko Marulić. Predstavnici Muzeja voditelj Boris Filipović Grčić i kustos i organizator pedagoških radionica Tomislav Barhamović s kolegama, djelatnicima Muzeja su dočekali učenike, učitelje te u.z. ravnatelja Marka Križanca.

Djeca su imala mogućnost upoznati se s poviješću, običajima i pravilima vezanim za Sinjsku alku kroz razgledavanje stalnog postava Muzeja, nakon čega su se okušali u trčanju dječje alke te u likovnim radionicama. Ovom prilikom donosimo samo dio fotografija da i Vi vidite kako je veselo i zanimljivo bilo!
Pedagoške radionice idu i dalje te ovom prilikom pozivamo i druge da sudjeluju u ovom projektu.

Nakon dvije godine trajanja pandemije COVID-19 u većini škola u RH su krenuli jednodnevni izleti i ekskurzije. Kako škole iz Dalmacije odlaze u Istru, Zagorje i druge dijelove Hrvatske tako i škole iz tih dijelova idu na svoja putovanja u Dalmaciju. Muzej Sinjske alke ušao je formalno u školske kurikulume, no ono što je bitnije je da to zaživi na način da učenici uistinu fizički posjete Muzej.

Imamo primjer posjeta svih učenika osmih razreda kojih ima oko 40 000 u RH da tokom jedne školske godine posjete Vukovar u organiziranom projektu u modelu državnog sustava. Svi u Gradu Sinju bi trebali pokušati da svi učenici četvrtih razreda to isto mogu realizirati u Sinju i Cetinskom kraju.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button