Vijesti

Učenici TIŠ “Ruđer Bošković” predstavljali Hrvatsku u Bruxellesu

Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju je već treću godinu zaredom dio programa Škola ambasador Europskog parlamenta.

Kao nagrada za uložen višegodišnji trud stigao je poziv Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, da nazoče svečanoj dodjeli filmske nagrade Lux audience award. Tako su učenici Branimir Bešker, Mihael Žižić i Lovre Jukić sa svojim senior ambasadorom Tonijem Dukićem otputovali na trodnevni izlet u Brusells.

Tamo su sudjelovali u bogatom programu te su razmijenili svoja iskustva sa ostalim školama iz cijele Europe. Odrađenim poslom je zadovoljna ravnateljica Marica Barać.

– Vrijedi istaknuti da je svaka država mogla dati samo jednog predstavnika te smo imali čast predstavljati Hrvatsku na ovom događaju. Učenici su se iz Belgije vratili s pozitivnim dojmovima, ali i bogatim iskustvom koje ćemo primijeniti u idućoj školskoj godini – kazala je ravnateljica Barać.

Ukupno u programu na razini EU sudjeluje 1.756 škola, 30.781 učenik junior ambasador i 4.671 nastavnik senior ambasador.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button