Vijesti

Učenici TIŠ Ruđera Boškovića plasirali se na državno natjecanje u disciplini Kućne instalacije

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju jučer, 15. ožujka 2024. godine održano je izlučno natjecanje učenika strukovnih škola Worldskills Croatia 2024. u disciplini Kućne instalacije.

Natjecanju su se odazvali učenici i mentori iz Industrijsko-obrtničke škola Šibenik, Obrtničko-industrijske škola u Imotskom, Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik, Obrtne tehničke škole Split, Srednje škola Metković, Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar, Drvodjeljske i strojarske škole Rijeka te Industrijske škole Split.

U uzbudljivom natjecanju, koje je završilo tek u predvečerje, pobjedu su odnijeli predstavnici Industrijsko-obrtničke škola Šibenik, a samo bod iza njih bila je TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju te su se obje škole plasirale na državno natjecanje, koje će se održati u svibnju.

Boje škole su branili učenici Antonio Tadić i Ivan Marović iz 3.H razreda (smjer Instalater grijanja i klimatizacije), a za natjecanje ih je mjesecima pripremao prof. Marko Buratović.

‘Ovim putem bih željela čestitati učenicima i mentoru na velikom uspjehu. Čast nam je bila organizirati ovo iznimno zahtjevno natjecanje. Hvala Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih što nam je povjerila ovaj zadatak, a na poseban način hvala Udruženju obrtnika Sinju na čelu s Ninom Pavićem, na donaciji vrijednog materijala za natjecanje’, kazala je ravnateljica Marica Barać.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button