Vijesti

Učenici TIŠ Ruđera Boškovića u akciji „Ubaci čep za skupi lijek!“

Vrijedni učenici i nastavnici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju pridružili su se humanitarnoj akciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma prikupljanjem plastičnih čepova (s kartonske i plastične ambalaže) za kupnju lijekova i medicinske opreme za oboljele.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) provodi akciju „Ubaci čep za skupi lijek!“ na području cijele Republike Hrvatske. Cilj projekta je na ekološki prihvatljiv način, odvajanjem otpada i zaštitom okoliša, prikupiti novac koji se koristi u svrhe liječenja oboljelih, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranjem potrebnih lijekova.

Trenutno je u funkciji 10 fiksnih i 10 mobilnih reciklažnih dvorišta na području grada Zagreba i sva su opremljena posebnim spremnicima u koje građani mogu donijeti čepove. Svi čepovi prikupljeni na reciklažnim dvorištima, sukladno zakonskoj proceduri, zajedno s popratnom dokumentacijom predaju se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, koja dalje traži i predaje prikupljene plastične čepove ovlaštenim otkupljivačima.

– Bravo za naše učenike i njihove nastavnike koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji! Pogotovo hvala nastavnici kemije Neli Šimleši, koja je pokrenula ovu akciju. Pokazali smo da je solidarnost najbitnija te da nismo i nećemo zaboraviti one koji su najpotrebitiji – kazala nam je ravnateljica Marica Barać.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button