Vijesti

Učenici TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju na dvotjednom iskustvenom radu u Irskoj

Uzbudljiv dan je jučer bio za učenike TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju. Oni su avionom, preko Amsterdama, otišli u Irsku na dvotjednu iskustvenu praksu u sklopu projekta Erasmus+.

Ukupno 20 je učenika u pratnji dvojice profesora, Ivana Vulića i Filipa Vukasa krenulo na mobilnost i to učenici 2. i 3. razreda u smjerovima strojarski računalni tehničar, elektrotehničar, automehaničar i autoelektričar. Učenici će provesti 2 tjedna u Dublinu na radu u svojoj struci.

Svoje slobodno vrijeme iskoristit će u upoznavanju Irske i njezinih znamenitosti, a kući će se vratiti bogatiji za jedno novo iskustvo koje će moći dodati u svoj životopis.

Od ponedjeljka započinju sa svojim programom rada.

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge za godinu 2022. za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prihvatila je projektni prijedlog škole te mu odobrila financijsku potporu za projekt pod nazivom ,,Iskustveni rad u Irskoj“. Projektni koordinatori ravnateljica Barać, Toni Dukić i Nikolina Vuković provode projekt od rujna 2022. do rujna 2023. godine.

– U ovaj je projekt uloženo puno truda. Drago nam je što naši učenici imaju priliku naučiti nešto novo. Nadam se da će im ova praksa zauvijek ostati u sjećanju, a nama kao školi je iznimna čast biti dio ovog programa. Našim učenicima i nastavnicima u pratnji želimo uspješan boravak u Irskoj – kazala nam je koordinatorica projekta je ravnateljica Barać.

Povezani članci

Back to top button