Sport

Udruga Novi Put donirala opremu RK Kamičku

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put uz kontinuiranu i dugogodišnju potporu Grada Sinja provodi preventivne aktivnosti na temu ovisnosti o alkoholu, duhanu i opojnim drogama u svim odgojno-obrazovnim ustanovama i sportskim organizacijama na području grada Sinja i cetinskog kraja.

Tako je u sklopu sportskog dijela projekta „Prevencija ovisnosti (alkohol, duhan i opojne droge)“ Udruga u suradnji sa rukometnim klubom Kamičak Sinj, 30.studenog 2018.g. organizirala natjecanje između seniora  i kadeta.

Natjecanje je završilo sa rezultatom 20:20.

Udruga time ujedno obilježava i Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15.studenoga do 15 prosinca.

Obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga.

Temeljni naglasak sportskih aktivnosti  je promocija zdravlja i zdravih trendova života kroz upozorenja na štetnost konzumacije alkoholnih pića, duhana i opojnih droga.

Do kraja školske godine Udruga nastavlja provoditi ostale projektne aktivnosti po planu i programu na području grada Sinja i Cetinskog kraja.

Tajnica Udruge

Gordana Vučković Pavlović,dipl.ing.sig.

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button