Crna kronika

Uhvaćen s 26.5 kg duhana skrivenog u vozilu

Jučer oko 8 sati na ulaznu graničnu kontrolu na graničnom prijelazu Vinjani Gornji pristupio je 54-godišnji hrvatski državljanin u osobnom vozilu VW Passat. Prilikom pregleda policijski službenici su uočili preinake na vozilu, nakon čega su temeljem naloga obavili pretragu vozila, kojom prilikom su pronašli 53 pvc vrećice sa ukupno 26.5 kg rezanog duhana, skrivenih na više mjesta u vozilu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 54-godišnjaka je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora.

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, tri prijetnje, dva oštećenja tuđe stvari, izbjegavanje carinskog nadzora i neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je devet prometnih nesreća, od kojih četiri s materijalnom štetom. Četiri osobe su lakše, a dvije su teško ozlijeđene.

Izdvojeno:

Osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su proveli kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom pretrage stana osumnjičenika, obavljene 7. veljače na širem području Imotskog, kod njega je pronađena oprema za uzgoj marihuane (reflektirajuće svjetlo s limom, transformator, aditiv za uzgoj biljke, dvije lampe i električni timer), kao i dvije zasađene stabljike marihuane, te dvije metalne kutije sa sjemenkama iste biljke. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njega je podnesena odgovarajuća kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Back to top button