Vijesti

Upozoravamo građane da zaštite vodovodne instalacije od smrzavanja

Kao i svake zime u vrijeme niskih temperatura zraka koje se spuštaju ispod nule, upozoravamo sve korisnike vodovodne usluge da su u obvezi zaštititi svoje interne vodomjere i vodne instalacije od smrzavanja.

Sve potrošače vode upozoravamo da na vrijeme provjere i poduzmu zaštitne mjere kako uslijed smrzavanja vode u cijevima ne bi dolazilo do prekida isporuke pitke vode domaćinstvima.

Napominjemo da interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici, a u sklopu mjera od smrzavanja, potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka te instalacije koje su izložene hladnoći (vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata) i u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i sl.).

S obzirom na najave skorog razdoblja niskih temperatura zraka koje bi se mogle spuštati i ispod ništice predlažemo potrošačima:

  1. Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća i sl.
  2. Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.
  3. U vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te kod odlaska na duži put, zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu.
  4. Pripazite na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl.).

Povezani članci

1 Komentar

  1. Već sam zaštitila vodovodne instalacije, a i upotrebljavam Nobel aparat za pročišćavanje vode i imam čistu vodu za piće.

Back to top button