Vijesti

Upozorenje PU SD – i ovaj vikend kontrola prometa!

I ovog vikenda  na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  provodit će se pojačane aktivnosti u prometu usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja. Poduzimanje mjera usmjereno je na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, naročito onih koji se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, zabranu upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno pretjecanje, nepoštivanje prednosti prolaska, kao i zabranu korištenja mobitela za vrijeme vožnje i obvezu korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti ali i život ostalih sudionika u prometu. Apeliramo na sve vozače da posebno vode računa o najrizičnijim skupinama u cestovnom prometu – pješacima, vozačima mopeda i motocikala, kao i vozačima bicikli, te pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Ujedno je jučer je na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  provedena akcija u prometu „Brzina- MTC/MOPED“ od 14 do 20 sati. Evidentiran je ukupno 221 prekršaj od kojih izdvajamo najznačajnije:

119 u odnosu na brzinu, 56 za nekorištenje sigurnosnog pojasa, 20 za korištenje mobitela tijekom vožnje, 2 u odnosu na zaštitnu kacigu, 2 za alkohol, 3  za upravljanje neregistriranim vozilima, te 1 zbog upravljanja bez položenog ispita.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button