Vijesti

Upozorenje PU SD – Oprezno u prometu!

Obzirom na nadolazeći vikend i Dan neovisnosti, koji se obilježava u ponedjeljak, 8. listopada, očekuje se pojačan intenzitet prometa na cestama. Policijska uprava splitsko-dalmatinska će i tijekom ovog vikenda  provoditi mjere i radnje u prometu na cestama, u cilju povećanja razine sigurnosti sudionika u prometu na području  Splitsko-dalmatinske županije.

Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, naročito onih koji se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, zabranu upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno pretjecanje, nepoštivanje prednosti prolaska, kao i zabranu korištenja mobitela za vrijeme vožnje i obvezu korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Apeliramo na sve vozače da posebno vode računa o najrizičnijim skupinama u cestovnom prometu – pješacima, vozačima mopeda i motocikala, kao i vozačima bicikli.

Prometna nesreća može se dogoditi svakom – stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!

Povezani članci

Back to top button