Vijesti

Upozorenje vlasnicima pasa!!!

U ponedjeljak je počela nova školska godina i to u uvjetima koji do sada nikada nisu bili na snazi sve zbog Covida – 19. S početkom nastave i dolaskom učenika u prostore dvorišta i škole, aktualizirao se stari problem kućnih ljubimaca, prvenstveno pasa koji koriste školska dvorišta. S obavijesti nam se obratio v.d. ravnatelja OŠ Marko Marulić, Marko Križanac.

Poštovani, vlasnici kućnih ljubimaca, prvenstveno pasa, s početkom školske godine imamo izmijenjene uvjete života i rada u školama. U školi M.Marulića se moramo pridržavati svih mjera koje su donesene, a jedna od njih je ulazak čitave razredne nastave u matičnoj školi u Sinju na vatrogasni ulaz koji se nalazi iza škole, pokraj sportske dvorane. Čitav taj travnati dio smo dodatno uredili da bi roditelji i učenici imali primjeren prilaz navedenom ulazu.

Nažalost već jako dugo neodgovorni pojedinci, dovode svoje ljubimce na područje čitavog školskog dvorišta, posebno iza škole na travnate površine i igrališta da se njihovi ljubimci “olakšaju” i ostave pseći izmet. Grad Sinj ima dovoljno travnatih površina i ovakvo ponašanje je nedopustivo odnosno ZABRANJENO, jer direktno ugrožava zdravlje i sigurnost djece i ljudi, čija je koncetracija u svakom školskom dvorištu tokom nastave velika.

Mi kao škola imamo 24-satni video nadzor i od Županijskog državnog odvjetništva u Splitu smo dobili “pisano odobrenje” da snimke i fotografije osoba koje dovode pse u dvorište škole javno objavimo, što ćemo i činiti. Ujedno ćemo fotografije proslijediti državnim i gradskim institucijama na daljnje postupanje, jer su za dovođenje pasa u školska dvorišta propisane prekršajne, kaznene i novčane sankcije.

Sigurnost i zdravlje djece je na prvom mjestu!!!

v.d. ravnatelja škole

Marko Križanac, dipl.iur., dipl.bibli.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button