Vijesti

Uređuje li se bivša pekara u Ulici Miljenka Buljana?

Jučer smo bili svjedoci rušenja objekta u kojem su se prodavali proizvodi bivše pekare “Mlinar”. Pekaru je nakon “Mlinara” preuzela pekara “Babić”, koja je ujedno u tom vremenu preuzela šibensku “Krku”, te pekare u Metkoviću i Dubrovniku koje su poslovale u sustavu “Agrokora”.

Nažalost pekara u Sinju na ovoj lokaciji nije zaživjela u onom obliku u kojem je bilo prezentirano i došlo je do njenog gašenja.

Pekara “Babić” je trebala ujedno imati veliki pogon na Gospodarskoj zoni Kukuzovac gdje je 200 sinjana trebalo pronaći posao. To je još jedan od velikih projekata koji nisu zaživjeli u gradu Sinju, a bili su obećani od strane Nezavisne liste dr.Jadrijevića. Pekara “Babić”  je trebala biti prvi investitor kapitalac sinjske gospodarske zone. Bilo je predviđeno da na parceli od oko tri hektara podignu proizvodne hale od oko 10 tisuća metara četvornih.

Sada je vlasnik čitavog prostora pekare Ganga d.o.o. iz Splita. Po neslužbenim najavama na tom prostoru će biti izgrađeni i uređeni poslovni prostori prvenstveno trgovačke namjere.

Za napomenuti je da je na dimnjaku bivše pekare postavljanje bazne stanice, usprkos protivljenju susjeda i stanara u ulici Miljenka Buljana.

bzp_izvadak_oss

Foto:

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button