Vijesti

Uskoro počinju kateheze za djecu

Dragi roditelji i poštovani župljani, u našoj župnoj zajednici imamo katehetske susrete za nekoliko grupa, koje se redovito susreću, slaveći Boga i produbljujući svoje znanje o kršćanstvu. Na srcu nam je da započnemo rad s još jednom grupom, kako bi pouka u vjeri bila cjelovitija i dostupnija. Radi se o djeci od 4. do 8. razreda osnovnih škola, o onima koji su primili prvu pričest i koji će kroz nekoliko godina primiti i sakrament krizme.

Vi ste prvi odgojitelji u vjeri i moralu, a mi smo vam pomoć na putu odgoja i obrazovanja mladih članova župe, koji će jednoga dana i sami postati muževi i žene, očevi i majke… Zajedničkim nastojanjima brinemo se o budućnosti i Crkve i društva. Bratski vas pozivamo da prepoznate važnost odgoja u vjeri te svoju djecu, osim na školski vjeronauk, upišete i na župne kateheze. Važno je napomenuti da vjeronauk u školi i kateheze u župni nisu dvije iste stvari, ali im je cilj jednak – rast u vjeri i odgoj za ljubav prema Bogu i svakom čovjeku.

Katehetski susreti za djecu od 10. do 14. godine života obrađuju različite teme, podijeljene u nekoliko cjelina: stvaranje, vjerovanje, sakramenti i zapovijedi. Susreti će se održavati u samostanskim prostorijama, a bit će obogaćeni kreativnim radionicama, biblijskim pričama, glazbom, plesom, pjesmom i igrama. Započinjemo u subotu, 21. rujna 2019. Radujemo se našim novim susretima i od srca otvaramo vrata našeg samostana za sve roditelje i djecu koji žele rasti u vjeri, upoznavati druge župljane, veseliti se s Kristom i u Kristu.
Pozivamo i mlade koji žele kao animatori sudjelovati u radu s djecom da nam se jave.

Vaši franjevci!

Moja reakcija na članak je ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Povezani članci

Moglo bi Vas zanimati
Close
Back to top button