Vijesti

Uspješan županijski projekt EDIT nastavlja se i ove godine

Na danas održanoj sastanku je potvrđeno da besplatan program kojeg organizira Splitsko-dalmatinska županija za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola se nastavlja i ove godine. Učenici će imati priliku svladati osnove programiranja (HTML, CSS, JavaScript) te samostalno izraditi web stranicu i aplikaciju za “pametne” telefone koristeći programske jezike.

Današnjim danom kreće druga generacija EDIT-a. Ugodno smo iznenađeni interesom javnosti Splitsko dalmatinske županije ovim našim programom. On je sastavni dio cjelovitog programa, kako demografskog, tako i gospodarskog naše županije. Kako smo prošle godine obećali, ove godine smo proširili prijave i na otoke. Prijavljeno je preko 20 škola. Očekujemo preko 1000 prijava,iako ćemo biti u kapacitetu oko 500 do 600 nove djece. Koristim ovu priliku zahvaliti se i mentorima, FESB-u, Trećoj Gimnaziji i svima koji su se uključili u ovaj hvale vrijedan program,kazao je župan.

Uz župana novinarima su se obratio i voditelj projekta ICT županija Damir Brčić.

Želio bih pozvati svu djecu 7. i 8. razreda kao i srednjoškolce da se prijave u EDIT program programiranja. Potražite na našim web stranicama je li vaša škola, u vašem gradu prijavljena i  prijavite se. Nije potrebno nikakvo predznanje, potreban je samo interes i upoznajte se sa osnovama programiranja.

Današnjoj konferenciji za novinare nazočili su i nagrađeni učenici prošlogodišnje, prve generacije EDIT projekta Nino Borović, Ivana Govorušić, Kristina Mustapić i Gordan Milovac, učenici splitske Treće gimnazije, kao i voditelj projekta EDIT u osnovnim školama Ante Bartulović, te Saša Mladenović, voditelj projekta EDIT u srednjim školama.

U ime nagrađenih učenika okupljenima se obratio učenik Gordan Milovac.

Prošle godine bio sam među polaznicima programa EDIT-a. U samom početku nisam imao saznanja kakav nas program očekuje, ali pohađanjem programa stekao sam određena znanja koja su na koncu i dovela do toga da zajedno sa ostalim kolegama koji su danas ovdje sa mnom izradimo projekte za koje smo i nagrađeni. Savjetovao bih svima koje to zanima da se upišu na program jer na taj način mogu samo steći nova znanja ili dodatno proširiti znanje koje imaju.

Povezani članci

Back to top button