Vijesti

Uspjesi osmaša Osnovne škole fra Pavla Vučkovića

U Osnovnoj je školi fra Pavla Vučkovića u Sinju svečanom dodjelom svjedodžbi, pohvalnica i nagrada 5. srpnja 2023. godine proslavljen završetak osnovnoškolskog obrazovanja još jedne generacije učenika osmih razreda. Uz nadu da će ih uspjeh pratiti i u budućem radu prigodnim su nagradama Učiteljskog vijeća nagrađeni najbolji učenici osmih razreda: Anđelina Runje, Duje Klarić-Kukuz i Ana Gugić.

Učenicima se prigodnim govorom obratio ravnatelj škole prof. Nikola Vučković koji im je čestitao na završetku važnoga životnog perioda i poželio sreću i uspjeh prilikom upisa u željene srednje škole te u novim izazovima koji su pred njima. Istaknuo je da je osnovnoškolsko obrazovanje najdulji period školovanja koji učenik ostvaruje na jednome mjestu te stoga postavlja temelje budućega života i razvoja svakog pojedinca. Iskazao je zadovoljstvo kvalitetom rada, pozitivnim ozračjem i suradnjom koja je vidljiva u pohvalnim rezultatima koje su učenici svake godine postizali na brojnim natjecanjima.

Kao krunu uspjeha ravnatelj je istaknuo da je ovo prva generacija učenika koja je u ožujku 2023. godine pisala nacionalne ispite iz osam predmeta. Pisanju ispita pristupili su ozbiljno te su postigli iznadprosječne rezultate, otprilike 10 posto iznad nacionalnoga prosjeka iz svih predmeta.

Rezultati su nacionalnih ispita pokazatelj  da su učenici osmih razreda OŠ fra Pavla Vučkovića tijekom osnovnoškolskog obrazovanja uspješno usvojili odgojno-obrazovne ishode iz navedenih predmeta. Imajući u vidu da je ova generacija učenika imala otežane uvjete školovanja zbog pogođenosti pandemijom koronavirusa i nastave na daljinu, uspjesi dobivaju dodatne razmjere. Iako uvijek ima mjesta za napredak, oni su smjernica i poticaj budućim generacijama učenika i njihovim učiteljima na daljnju predanost u radu.

Dragi osmaši, sretno u budućem školovanju!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button