Kultura

Uspješno održan 2. Help-Portrait – Sinjani pohrlili u Božićni foto studio u Palacinu

Ove je subote u sinjskoj Palacini održano drugo izdanje jednodnevne fotografske manifestacije Help-Portrait u okviru koje fotografi besplatno fotografiraju sve zainteresirane i printaju im fotografije za uspomenu. Od 10 do 18 sati Palacina je zasjala u pravom pravcatom božićnom ruhu, a pred objektivom profesionalne ekipe Fotokluba Split spremno su pozirali brojni Sinjani i Sinjanke.

Help-Portrait je globalna humanitarna inicijativa koju je osmislio i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart.

Cilj manifestacije jest da fotografi svojim umijećem i voljom pruže priliku svima zainteresiranima da se na taj dan osjećaju lijepi i važni i da besplatno dobiju kvalitetnu profesionalnu fotografiju. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama postavljaju se montažna fotografska studija, a fotografije se odmah printaju i daju ljudima koji su se fotografirali.

Fotoklub Split manifestaciju Help-Portrait u Splitu realizira već 11 godinu, a u Sinju su prvi put gostovali 2021. u suradnji s udrugom UPSUS. Kako je već prvu godinu, odaziv i reakcija posjetitelja bila odlična, odlučili su ponoviti projekt i ove godine. – Jako smo zadovoljni gostovanjem u Sinju, prostor Palacine je predivan i bilo nam je pravo zadovoljstvo postaviti božićni studio i fotografirati sve koji su nam došli, nadamo se da se vidimo i iduće godine, poručili su iz Fotokluba Split.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button