KulturaTeme

Uspješno održan susret povijesnih postrojbi u Sinju

U subotu 20.08,2022.godine u Sinju, na oduševljenje mnogobrojnih Sinjana i gostiju održan Susret povijesnih postrojbi u sklopu inovativnog turističkog proizvoda udruge PKD”Gaj Laberije” Povijesna postrojba “ Osinium” Kohorta Delmata.

PKD ‘Gaj Laberije’ i s ovim inovativnim turističkim projektom na kome radi tri godine, uz projekte “Dan antike” i “Utakmica Delmata i Rimljana”, pokazuje koliki je potencijal za razvoj inovativnog turističkog proizvoda od kojega će koristi imati cijela lokalna zajednica.

Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u sklopu projekta “Resocijalizacija hrvatskih branitelja kroz kulturu” koji se provodi uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja.

Povijesne postrojbe su oživjele povijesnu činjenicu kako Dalmati vraćaju legionarskog orla i čast rimskoj legiji, a car svojim potpisom na svitku daje ime Dalmacija ovom području koje ime i danas uživamo od tog momenta.


Susretu su nazočili izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Ivana Serdarević-Bravić, Lino Ursić savjetnik u Uredu za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, gradonačelnik grada Sinja Miro Bulj te Monika Vrgoč direktorica Turističke zajednice grada Sinja. Radionice za ovaj događaj provodile su se svake srijede od 01.06.2022. godine na Trgu dr. Franje Tuđmana. Članovi povijesne postrojbe su marljivo radili i usavršavali ustroj u antičkim vojnim vježbama a rezultat smo vidjeli jučer na Trgu kralja Tomislava (Pijaci) rekao je Dejan Poljak predsjednik udruge.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button