TemeVijesti

Uspješno održana 6. Smotra mačkara cetinskoga kraja – foto galerija

Iza nas je još jedna iznimno uspješna Smotra mačkara cetinskoga kraja. U organizaciji Grada Sinja, Turističke zajednice grada Sinja i Krnjevalske udruge grada Sinja. Naime, šestu godinu zaredom imali smo priliku doživjeti neobičnu, šarenu, bučnu i veselu mačkaranu povorku. Gotovo 400 sudionika iz Glavica, Karakašice (Bukve), Vrpolja, Čačvine, Bajagića, Obrovca Sinjskog, Gale, Gljeva, Krenjavalske udruge Sinj i Grobničkih dondolaša (tradicionalna krenjavlska skupina iz Čavli okolica Rijeke), krenulo je s hipodroma u nesvakidašnji ophod sinjskim ulicama. Živahne mačkare predvodili su Kristina Križanac, gradonačelnica Grada Sinja i Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice grada Sinja.

Nakon parade gradskim ulicama, mačkare su se okupile na Pijaci gdje je uprizoren središnji događaj. Sjajni i neponovljivi didi, babe i balinčad slikovito su prikazali dugu i jedinstvenu tradiciju pokladnih običaja mačkara cetinskog kraja

Mačkare nisu propustile izvesti i komične scene, primjerice, mačkare iz Karakašice su demonstrirale kako lokalni prijevoznici osiguravaju putnike u izvanrednim situacijama.

Mačkarano mnoštvo nastavilo je veselo druženje u šatoru na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju uz ukusni grah, krafne i glazbu uživo grupe PIROMANI.

Valja istaknuti kako je 6. smotru mačkara cetinskog kraja, ovjekovječio naš čuven fotograf Šime Strikoman svojom 701. i 702. Milenijskom fotografijom na sinjskom hipodromu.

Ovom prilikom upućujemo zahvalu svim sudionicima jubilarne 6. Smotre mačkara cetinskoga kraja koji su svojim sudjelovanjem upotpunili i oplemenili ovu manifestaciju, važnu kako za turističku promociju Sinja tako i za očuvanje vrijedne tradicije i  pokladnih običaja. Zahvaljujemo i udruzi SRMA i Crvenom križu Sinj na dragocjenoj pomoći pri organizaciji i pripremama, Sinjskim mažoretkinjama i Gradskoj glazbi Sinj koji su svojim nastupima uveličali 6. smotru mačkara cetinskoga kraja, kao i djelatnicima KUS- Sinj, JVD Sinj, PP Sinj, Čistoće Cetinske krajine, hotela Alkar, KK Alkar te Zagrebačkoj pivovari na dragocjenoj pomoći.

Nadamo se kako smo uspješno otjerali zle duhove zime i dozvali proljeće te da se vidimo dogodine na 7. smotri mačkara cetinskog kraja!

Monika Vrgoč

Fotografije autora Ivane Pavičić i Roka Pavlinušića 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button