Kultura

Uspješno održane Glazbene večeri na utvrdi Kamičak

U subotu 22. kolovoza, u sklopu tradicionalnih Glazbenih večeri na utvrdi Kamičak u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Sinja, uspješno je održan veličanstveni koncert pod zvijezdama tria Ventus i tria Ex ponto.

U jedinstvenom i prekrasnom ambijentu utvrde Kamičak, mogli smo svjedočiti pravom ambijentalnom i glazbenom spektaklu pod zvjezdanim nebom, virtuoznim nastupima vrhunskih glazbenika okupljenih u trio Ventus i trio Ex ponto. Ove godine zbog pandemije uzrokovane bolešću COVID-19, ipak u prilagođenom obliku, uz poštivanje preporuka i mjera Stožera civilne zaštite i NZJZ.

Na autentičnoj i jedinstvenoj utvrdi Kamičak s prekrasnom pozornicom pod vedrim nebom, Sinjanima i gostima najbolje od klasične glazbe predstavili su mladi sinjski umjetnici okupljeni u trio Ventus, a tradicionalnu glazbu predstavili su renomirani izvođači okupljeni u trio Ex Ponto.

TRIO VENTUS nastaje 2018. i djeluje kao samostalan projekt bivših učenika Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju. Sastav čine: Mirna Alfirević – klavir, Martina Bilić – flauta i Mislav Norac-klarinet. Naši mladi akademski glazbenici, dobitnici niza nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, u svom repertoaru njeguju djela raznih stilskih razdoblja – od klasike i romantizma do suvremene glazbe, a osobitu pažnju posvećuju izvođenju djela hrvatskih skladatelja.

Trio EX PONTO noviji je komorni sastav na hrvatskoj glazbenoj sceni nastao 2019. suradnjom trojice priznatih glazbenika: Bruno Phillip – klarinet, Mario Igrec – gitara, Ambrozije Puškarić – gitara. Ovi virtuozni glazbenici priredili su nezaboravno putovanje kroz hrvatsku tradicionalnu glazbu, klezmer glazbu, te rumunjsku, tursku, makedonsku i grčku glazbenu tradiciju.

Koncert na utvrdi Kamičak odvijao se uz sve preporučene mjere Stožera civilne zaštite i NZJZ. Za njihovo provođenje pobrinuli su se članovi udruge SRMA.

Zahvaljujemo se djelatnicima KUS-Sinj i Čistoće CK, te svima koji su nam pomogli u realizaciji koncerta, kao i publici koja je nazočila koncertu!

Monika Vrgoč, Direktorica Turističkog ureda Grada Sinja

Povezani članci

Back to top button