Vijesti

Uspješno održane Glazbene večeri na utvrdi Kamičak

U subotu 21. kolovoza, u sklopu Glazbenih večeri na utvrdi Kamičak, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije, uspješno je održan koncert kvarteta Papandopulo i dua Sare & Jappe.

U večernjim satima, u jedinstvenom ambijentu utvrde Kamičak, mogli smo svjedočiti pravom ambijentalnom i glazbenom spektaklu pod zvjezdanim nebom, virtuoznim nastupima vrhunskih glazbenika: četvorice hrvatskih saksofonista, Nikole Fabijanića, sopran saksofon, Gordana Tudora, alt saksofon, Gorana Jurkovića, tenor saksofon i Tomislava Žužaka, bariton saksofon, okupljenih u kvartet Papandopulo i akustičnog dua Sare Brodarić, vokal i Željka Brodarića Jappe, gitara i vokal.

Turistička zajednica grada Sinja već nekoliko godina organizira uspješne i iznimno dobro posjećene koncerte klasične, ali i tradicijske te jazz glazbe. Ove godine, zbog pandemije uzrokovane bolešću COVID-19, ipak se sve odvijalo u prilagođenom obliku, uz poštivanje preporuka i mjera Stožera civilne zaštite i NZJZ.

U sklopu manifestacije Glazbene večeri na utvrdi Kamičak do sada su koncerte održali: Akademski harmonikaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“, Sara Reinar, Jazz swing kvintet „Repassage“, Puhački kvintet „Kalamos“, udaraljkaški ansambl „Sudar Percussion“, etno glazbenica Dunja Knebl sa sastavom Kololira i etno sastav Veja,  Ratko Zjača – Stefano Bedetti i Nocturnal Four, ZZ Quartet te trio Ex Ponto i TRIO VENTUS.

Pravi glazbeni pogodak u sridu, za Sinjane i goste, bio je ovogodišnji nastup fantastičnog kvarteta Papandopulo s izvedbama klasične glazbe i renomiranog dua Sara&Jappa s jazz standardima. Koncerti Papandopulo kvarteta redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike, a takvo ozračje nije izostalo ni u Sinju. Valja napomenuti kako Kvartet osobitu važnost pridaje promicanju suvremene glazbe hrvatskih i inozemnih autora te suradnji s mnogim istaknutim glazbenicima, ansamblima i orkestrima.

Obiteljski jazz duo Sara & Jappa, koji čine Željko Brodarić Jappa i Sara Brodarić, otac i kći, nastupio je s vrhunskim vokalnim i gitarskim interpretacijama jazz klasika, proslavljenih u broadwayskim i hollywoodskim mjuziklima, koje su svojim verzijama popularizirali Peggy Lee, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Etta James, Tony Bennett, Frank Sinatra i drugi legendarni izvođači.

Koncert je se odvijao uz provođenje svih preporučenih mjera Stožera civilne zaštite i NZJZ. Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u njegovoj realizaciji, kao i publici koja je nazočila koncertu!

Fotogaleriju autora Željka Zrnčića s ovogodišnjih Glazbenih večeri na utvrdi Kamičak donosimo vam na poveznici: https://www.facebook.com/media/set?vanity=visitsinj&set=a.4397558543644673

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button