Vijesti

„Utakmica Delmata i Rimljana“ najavljena na stranicama Hrvatske Turističke zajednice

Hrvatska Turistička zajednica na svojim web stranicama croatia.hr  antičku manifestaciju „Utakmica Delmata i Rimljana“ uvrstila je u važno događanje za Republiku Hrvatsku.

Dan antike „Utakmica Delmata i Rimljana“ se statutarno održava svake godine zadnju nedjelju u mjesecu srpnju. Ove godine odigrat će se 16. susret i to  25.07.2021. godine na Trgu dr. Franje Tuđmana u 21 sat.

Dean Poljak, predsjednik Udruge PKD „Gaj Laberije“, koja i organizira ovaj spektakl, rekao je kako višegodišnji rad u promociji Hrvatske kao kolijevke nogometa  dobio  jednu novu dimenziju ozbiljnog turističkog događaja. Spomenik Gaja Laberija postao je nezaobilazna turistička ponuda grada Sinja.

Udruga planira provesti program „Čuvari“ u srpnju i kolovozu kod stele Gaja Laberija u ulici Vrlička 10. gdje će biti vojnici koji će u frekventnim satima stajati kod same stele. S tim programom cilj je ubrzati procese turističkog razvoja i ekspanzije kao kolijevke nogometa za što imamo uporište Međunarodne nogometne federacije FIFA-e u biltenu iz 1969. godine “Arheologija” i nogomet  u kojem se pisalo o steli Gaja Laberija i što ona predstavlja.

Udruga u ovoj  godini ide s još jednim velikim projektom, a to je povijesna postrojba Delmata. Projektni planovi teku prema predviđenom planu prvo postrojavanje očekuje se u svibnju 2021. godine.

Najavu možete pogledati na linku:

https://croatia.hr/hr-HR/Aktivnosti-i-atrakcije/Dogadanja/NewEvents/utakmica-delmata-i-rimljana-0

banner

Povezani članci

Back to top button