Vijesti

Utorak – sinjska Pijaca – Dan zajedništva, ponosa i sreće

Dan zajedništva, ponosa i sreće: prisjetimo se zajedno 16. srpnja 2018. godine i uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji – srebro zlatnoga sjaja Najvažnija sporedna stvar na svijetu – nogomet – ujedinila je Lijepu Našu prije točno godinu dana, kad su srebrni Vatreni priredili Hrvatskoj nezabilježeno slavlje.
Zajedništvo, ponos i sreća su samo neke od emocija kojima nije uspio odoljeti nitko. Više od pola milijuna ljudi dočekalo je naše reprezentativce samo u Zagrebu, a cijela Hrvatska, obavijena u crveno-bijele kockice, skandirala najviše jednu riječ „Neopisivo!“
Na inicijativu izbornika Zlatka Dalića, „Organizatori bez granica“, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te Grad Vukovar pozivaju cijelu Hrvatsku da se zajedno prisjetimo spektakularnih trenutaka koji su nam ispunili srce i dušu. Pozivu su se priključili i reprezentativci Ivan Rakitić i Lovre Kalinić, a akciju su do sada podržali HRT, Sportske novosti i HTZ .
Nakon uspješno realiziranog 2. festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, s ciljem nastavka ove pozitivne priče i poticanja zajedništva, organizatori pozivaju cijelu Hrvatsku da se pridruži u obilježavanju ove sjajne godišnjice.
U Vukovaru će se Dan zajedništva, ponosa i sreće obilježiti u Park-šumi Adici, gdje će posjetitelji u dresovima s kockicama i navijačkim rekvizitima moći zaigrati tzv. bubble football.
Svi građani Hrvatske, kao i turisti, pozivaju se da 16. srpnja ove godine u večernjem terminu, od 20 do 23 sata obuku kockaste dresove, kape, zastave i iziđu na gradske trgove i rive. Izvrsna je to prilika da domaćim i stranim gostima pokažemo kako je Hrvatska doista puna života i koliko smo ponosni na uspjehe naših sportaša koji su, između ostaloga, pridonijeli i međunarodnoj slici Hrvatske kao malene, ali iznimno uspješne sportske nacije.

U Sinju, koji se ponosi stelom dječaka s loptom, Gaja Laberija, opipljivim arheološkim dokazom da je upravo Cetinska krajina svjetska kolijevka nogometa, u uzavreloj navijačkoj atmosferi na Trgu kralja Tomislava (Pijaca) nastupit će grupe Uzbuna, Ozon, Arni Acustic te članovi udruge PKD Gaj Laberije koji će nam dočarati nogometno ludilo utakmicom Delmata i Rimljana. Posjetitelji će uživati i u besplatnoj domaćoj poslastici – sinjskim uštipcima i našem najboljem pivu jer “Žuja je zakon!“!
Prepustimo se još jednom snažnim emocijama i pokažimo srce vatreno!

Povezani članci

Back to top button