Vijesti

Vatrogasci izdržali i uspješno odradili zimski udar vatre

Većinom su to bile intervencije na otvorenom prostoru gdje su vatrogasci brzom intervencijom spriječili moguću veću materijalnu štetu.

Zbog neodgovornih pojedinaca nastradali su mnogi trajni nasadi (voćnjaci i sl.) kao i biljni i životinjski svijet našeg područja.

Uspostavom zajedničkih ophodnji s pripadnicima MUP-a Sinj stanje na terenu se počelo popravljati, bilo je sve manje požara.

Na Operativnom području Sinj (bivša općina Sinj) u prva tri mjeseca ove godine bilo je ukupno 371 intervencija, od toga 72% na otvorenom prostoru. Opožareno je više stotina hektara šume, niskog raslinja, trajnih nasada,…

Vatrogasne postrojbe s ovog područja imali su intervencija kako slijedi: DVD-Vrlika (20), JVP i DVD-Sinj (216), DVD-Trilj (94) i DVD Sv.Jakov-Dicmo (41).

Samo kroz mjesec ožujak bilo je 181 intervencija, od toga je 83% na otvorenom prostoru.

Po dostupnim podacima, to je među najviše požara u mjesecu ožujku u našoj županiji, a znamo da je u našoj županiji bilo najviše požara otvorenog prostora u RH. Osim velike materijalne štete na izgorjelim površinama, nastale su velike štete na vatrogasnoj tehnici i drugoj opremi. Operativni vatrogasci uložili su velike fizičke napore da ove požare stave pod kontrolu. Na četiri intervencije zemaljskim snagama pomagale su zračne snage.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button