Vijesti

Večeras i sutra uvečer posebna policijska akcija – „Darujmo sigurnost jedni drugima„ – provoditi će se akcija nadzora i kontrole prometa „Faktori rizika“

Policijski službenici će tijekom vikenda provoditi intenzivnu kontrolu i nadzor prometa na cestama, a posebno tijekom noći, s petka na subotu ( 09./10.) i sa subote na nedjelju  (10/11. prosinca). Tijekom dvije noći policijski službenici  provoditi će ciljanu akciju naziva „Faktori rizika“ i to od 23 sata pa sve do jutarnjih sati. Aktivnosti policije biti će usmjerene na sankcioniranje najtežih prekršaja kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela za vrijeme vožnje. Ovo su prometni prekršaji koji su uzrok najtežih prometnih nesreća.

U proteklih peta dana na cestama Splitsko-dalmatinske županije zabilježili smo 26 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, a trinaest osoba lakše ozlijede.

Obzirom da  meteorolozi za vikend najavljuju nepovoljne vremenske prilike, savjetujemo vozače da vozeći mokrim i skliskim kolnicima prilagode brzinu, upravljaju vozilom s dodatnim oprezom,  posebno u slučaju zadržavanja veće količine oborinskih voda na kolniku. Mokri i skliski kolnici zahtijevaju povećani oprez i smanjene brzine.

Darujmo sigurnost jedni drugima!

Odgovorim ponašanjem u prometu čuvate svoj život, ali i život svih ostalih sudionika !

 

Povezani članci

Back to top button