KulturaTeme

Veliki uspjeh Sinjskog akademskog glazbenika Bože Župića bass-a

Pod ravnanjem maestra Marcella Mottadelija i u režiji slavnoga talijanskog umjetnika Pier Luigi Pizzija koji potpisuje i scenografiju i kostimografiju, 14. veljače premijerno je izvedena tragična romantična opera Lucia di Lammermoor Gaetana Donizettija. Ova klasična priča o zabranjenoj ljubavi pripadnika dvaju različitih i neprijateljskih obitelji jedan je od najpopularnijih opernih naslova u svijetu.

Premjerno u Nacijonalnoj Operi Hnk Zagreb u ulozi Raimonda Lucijinoga povjerenika nastupio je sinjski Bas Božo Župić i ostvario uspjeh na zadovoljstvo publike i kritike.

Dobivenu premjeru je odpjevao zahvaljući polaganju javne audicije koja se održala prije godinu dana.Uz ovaj naslov u podjeli je i za iduće naslove od kojih je jedan već u lipnju a radi se o Offenbachovoj operi Fantasio.

Večernji list;

Scenski dominantan, a glasovno raskošan bio je bas Božo Župić kao Lucijin učitelj Raimondo.

Pročitajte više na:

https://www.vecernji.hr/kultura/donizettijeva-lucia-nakon-45-godina-opet-na-pozornici-hnk-zagreb-1379605www.vecernji.hr

Raskošno eksponiranu ulogu Lucijina pouzdanika dobio je moćan bas Božo Župić.Možda i odveć moćan za dionicu koja zahtijeva karakteristike basso cantante, dakle bojom mekšeg basa bez kojeg rani belkanto ne može. Ali može Zagrebačka opera kad poseže u gotovo zaboravljeni repertoar koji ovakvom predstavom postaje reinkarniranim

Pročitajte više na:

hitom.https://www.jutarnji.hr/kultura/kazaliste/premijera-opere-savrsena-lucija-ivane-lazar-izmedu-ocaja-i-ludila/9981754/

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button